Ensjø litografi verksted, grafikkverksted i Oslo

Startet i vinter arbeidet på Ensjø litografiverksted, som er et grafikkverksted i Oslo hvor Jan Martin Ulvåg er innehaver.

Etter jeg fullførte litografikursene på Det norske grafiske verksted høsten 09 med Kari Hauge var det bare å kvesse blyantene og tegne noen av ideene jeg bar på. Noen bilder med mennesker og kuler ble til. Litografi tenkningen krevde av meg en helt annen klarhet og måtte legge meg i hardtrening, tegnes bunkevis av tegninger hvor jeg jobbet frem de forskjellige motivene..

Kule og egg tegningene av Børge Brekke er nok inspirasjonskilden til de nye bildene mine, fikk noen tegne timer av Børge hvor jeg fikk stablet nok kunnskap til å hamre fast ideene mine.

Utpå nyåret var jeg temmelig desperat etter å komme i gang med trykkingen på et grafikkverrksted, men hvor? Satte i gang med telefonen og dataen, etter å ha lett i øst og vest kom jeg i kontakt med Tom Lund fra Kløfta, han satte Jan Martin Ulvåg på saken, om litt ringte telefonen …. ”det er bare å komme til litoverkstedet, skal vi si mandag”. Med mitt aktivitetsnivå var mandag helt greit, jo før jo bedre er ett av mine motto.

På grafikkverkstedet tok Jan Martin meg vennelig i mot og tilrettela det hele for at vi kunne komme i gang med trykkingen.

Har jobbet delvis på Ensjø litografiverksted og delvis hjemme da jeg har lånt med meg steiner og noe tegneutstyr.

For meg har litografi jobbingen løftet konsentrasjonsnivået mitt da trykke resultatet avhenger av en grundig nøyaktighet.

Samarbeidet med Jan Martin Ulvåg har hvert svært faglig givende da han er en lynskarp billedmaler og en meget erfaren grafisk trykker. I litografi trykking møter man en skog av feller og ulike arbeids metoder, her har Jan Martin guidet meg til et resultat jeg er sært godt fornøyd med. Fikk lagt den siste finnisjen på mandag på litografiene mine før vi skal arrangere utstilling på Bogstad Gård 21-26. august.

Så får vi bare håpe på at publikum finner bildene våre interessante.

Vemund Hakvåg

http://vemundhakvag.com/

2 svar til “Ensjø litografi verksted, grafikkverksted i Oslo”

Det er stengt for kommentarer.