Oslo Open, Frode Mikal Lillesund sitt skulptur verksted

I forbindelse med Oslo Open stakk jeg i dag innom Frode Mikal Lillesund sitt atelier på billedhoggerhuset.

Da jeg kom ned i skulptur verkstedet satt Frode på en taburett, smilte lurt mens han snakket med en av de besøkene. Verkstedet var fylt med flotte bronse skulpturer. Lillesund nøyer seg ikke med bare en god ide han lager fullblods skulpturer etter klassiske prinsipper. Altså kjemisk fritt for tomme handlevogner, søppelhauger, etc. Jeg var interessert i produksjonsmetoder og forhørte meg om leire modulering og støping. Da jeg utbrøt at det kunne vært artig å lære å lage skulptur svarte Frode at det var bare å gå i gang for det var et svært fag å lære. Jeg ble litt spørrende, min ide var i første omgang å lage en enkel skulptur for å se om jeg kunne klare det. Frode føyde så til at det var ens eget valg hva en ville bruke livet sitt til.

bildet over: Frode Mikal Lillesund i sitt skulptur verksted.

Da jeg manøvrerte meg ut fra asfaltjungelen og kjørte hjem tenkte jeg på bildelene jeg hadde handlet og på alle timene jeg ville bruke på å hjelpe min svigerinne som hadde kommet i nøden med bilproblemer. Jeg tenkte også på garasjen som vi bygde og som jeg innredet med verkstedmuligheter. Livet handler om en rekke valg, sakt med enkle ord, ja eller nei, det er slik en forvalter livet. Mens jeg tenkte over Lillesund sine strenge ord om prioriteringer trøstet jeg meg med at Leonardo da Vinci gikk for å være en habil mekaniker.

Vemund Hakvåg

http://vemundhakvag.com/