Grafikk kurs i dyptrykk med Jon Olav Helle

Da jeg kom hjem fra helgekurs i grafikk sorterte jeg tankene og renskrev en bunke med notater fra kurset med Jon Olav Helle, et kurs jeg sent vil glemme. Jeg synes i skrivende stund å høre lyden av kobber, lukten av sverte og motstanden i valsa i det den ruller over kobberplata. Jeg har tidligere deltatt på kurs med Helle hos Hole malerne og var ikke i tvil om at dyptrykk ville jeg lære mer om.

Dyptrykk har lang tradisjon og har overlevd over 500 år som egen kunstform. Atelieret og kurstedet ligger på Hamar hvor Jon Olav Helle bor og arbeider med sin familie (se http://www.jonolavhelle.no/). Innholdsmessig holdt kurset høy standard og gjennomføring, der kursdeltakerne fikk jobbe og produsere dyptrykk under kyndig veiledning. Plassen er spekket av kunst og kultur, en standard som tirrer ens nysgjerrighet. Jon Olav Helle er en profesjonell grafiker, tegner og maler og har et begrep om hva han driver med.

I tillegg var det et ekstremt hyggelig og gjestfritt vertskap fra Jon Olav og kona Britt som gjorde kursoppholdet på Hamar til en opplevelse.

Vemund Hakvåg