Croquis tegning på Arkitektenes hus i Oslo

Croquis / kroki tegning i Oslo

Croquis tegning ved Arkitektenes hus på mandager kl 19-21. Arkitektenes hus har adresse Josefines gt. 32/34 og har gangavstand fra nasjonalteatret i Oslo sentrum.

Croquis gruppa har nå igjennåpnet arrangementet etter pandemien.

Gruppeleder er for croquis gruppa Siv Rutgerson, kontkakt: sivrutgerson@gmail.com
telefon 92824379

Akttegning med croquis har en lang, lang tradisjon og har du lyst til å trene deg i klassisk tegning kommer du deg vanskelig utenom. Tegningen under gjorde jeg våren 2011 og er tegnet med blyant på A3 format.

Uttrykket kan fort stivne uten trening i å fange motivet umiddelbart dette gjør du ved å tegne croquis, tegne fra tenkt situasjon, mennesker / dyr fra gate / gård. I croquis tegning varer aktens stilling fra 1-5 minutter så her gjelder det å handle raskt. Det gjelder å finne ut av hvordan aktens tyngde fordeler seg. Variasjon av formforklaringer, tegne forskjellige volumer (kube, syllinder, kule og pyramide), variere aktiviteten mellom aktiv og passiv betoning. Tegninger med variasjon er en pryd for øyet, proposjoner må falle på plass.

Å tegne croquis er god tegnetrening. Det kan være lurt å ha en plan for hvordan få en helhetlig tegning i det korte tidsrommet en har til rådighet. Rembrant hadde en syvende sans for det umiddelbare, hvordan på en enklest mulig måte forklare en holdning, tyngdens bevegelse og følelse av volum. Det kan lønne seg å stemple flaten med en forklaring av hvilken retning de ulike kropsdelene tipper og vrir seg i forhold til hverandre. Detaljer som fingrer, nesebor er sekundert i croquis tegning det er å fange helheten som gjelder.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com