Pink Panther and Bjarne Melgaard, «Sensation sexsation»

Bildet ”Sensation sexsation” er en kritikk av det bildet selv forsøker å beskrive. Fikk inspirasjonen etter å ha lest en kronikk av Karl Ove Knausgård i Dagbladet (Gudene i samtidskunsten), som omhandlet denne nye ”kuk-kunsten” som Bjarne Melgaard maler i sin banale kjedsomlighet.

Olje på lerret, 85×69 cm.

Jeg har lest og hørt så masse rart om Munch, men det Munch representerte var en dyp kjennskap til hvordan bildet kommuniserer uten ord. Edvard Munch kunne trekke i de rette trådene slik at publikum fikk en oppfattelse og følelse av hva bildet forsøkte å formidle. Munch trengte ingen uendelig rekke grenseoverskridelser, herje med destruktive krefter, og late som det er en mening i banal fremstilling av tabutemaer. En god tilbakemelding jeg har fått på dette bildet: ”Blir du ikke etter å ha malt et slikt bilde på en måte en del sensasjonskunsten selv?” Litt brydd over det kloke spørsmålet måtte jeg innrømme at jeg på en måte ble det.

Vemund Hakvåg
vemundhakvag.com