Croquis med to modeller, Arkitektenes hus, Oslo

Croquis tegnes blant annet på Arkitektenes hus i Oslo.
Denne gangen var det croquis med et samspill av to modeller. Jeg har aldri tegnet croquis med to modeller og skjønte raskt at dette ville kreve en ny innfallsvinkel på tegningen. De første tegningene kom helt i utakt, stillingen varte bare 4 minutter og jeg klarte ikke å integrere et samspill mellom figurene, heller ikke lage en god disponering av tegnearket. I pausene planla jeg nye strategier og innfallsvinkel for å disponere de fire nådeløse minuttene. Rytmer, diagonaler, paraleller, og overliggende geometri ble løsningen. Etter hvert løsnet kaoset, og det gjaldt å finne flyten og fokus på selve tegningen. Å tegne etter to modeller gav en helt ny følelse, dimensjon og mening. Selvsagt skal modellene ha den største takk for å ha komponert et vakkert samspill.

Jeg har lagt ved noen tegninger fra mandagens croquis økt. Minner om at hver tegning er gjort på 4 minutter.


Vemund Hakvåg

3 svar til “Croquis med to modeller, Arkitektenes hus, Oslo”

Det er stengt for kommentarer.