Kunst For Alle / Fine Art

Kunst blog

Da jeg har som mål å bli en mer bevisst deltager i norsk billende medier var jeg så heldig å få abonnementet ”Kunst” i bursdagsgave av min kone.

For litt siden ble bladet ”Kunst For Alle” slått sammen med auksjonshuset ”Fine Art” og magasinet «Aktuell Kunst» med dette nynavnet ”Kunst”.

Ser at det nå i bladet ”Kunst” skrives i rike ordlag om etablerte bestselgere for å etterfølges med en salgssalong hvor auksjonshuset ”Fine Art” får boltre seg med sine salgssider av de omtalte kunstnerne. Dette betyr sikkert gode kroner for bladet og kunstnerne.

Jeg synes at dette er noe i overkant som betalende abonnement, jeg får for eksempel megleraviser gratis i posten. Jeg etterlyser en noe mer ballansert nyansering enn artikler som etter hvert minner om en rendyrket reklame. Jeg tror artiklene fort kan bli høvlet og farget av pengene enn å skrive et troverdig innhold.

Paul Cezanne fikk ikke noen kjærkommen omtale i store deler av sitt virke uansett hvor dyktig han var. Ikke før kunstspekulantene hev seg over verkene til Cezanne våknet pressen (etter Cezannes bortgang plyndret samlerne hans hjem).

Jeg tror for min del at bukken og havresekken artiklene til ”Kunst” vil forsterke det hele. Jeg venter ennå å se de mest talentfulle betraktes med innlevelse under lupen, men det er nok mer innbringende å skryte Nupen.

Vemund Hakvåg

http://vemundhakvag.com/