Odd Nerdrum museum på Hennie Onstad kunstsenter?

Odd Nerdrum museum på Hennie Onstad kunstsenter

Jeg husker tilbake det var våren 1996, vi kjørte fra Bø i Telemark til Høvik for å se en nordisk samling av figurative malerier på Hennie Onstad kunstsenter.

Det hele var en helt fantastisk opplevelse store lyse saler fylt med flotte store figurative bilder. Utstillingen het «The forbidden landscape» bydde på figurative bilder med Patrick Huse, Odd Nerdrum, Roy Friberg, Michael Kvium og Gudjon Bjarnarson.

I den sammenheng kom jeg til å tenke på Nerdrum Museet som Vebjørn Sand etterlyser.

Hennie Onstad ville blitt et fantastisk tilhold for en flott samling av Odd Nerdrum sine bilder.

Odd Nerdrum sine bilder er i en egen klasse, Odd Nerdrum uttrykker en ny dimensjon i en klassisk drakt, en lengsel og ett eget univers.

I mange år nå har Hennie Onstad kunstsenter gått tregt, museet er nesten ikke besøkt, salene er fylt med intetsigende særs private installasjoner og lite forseggjorte bilder som skaper liten begeistring. Man kan jo selv tenke seg å betale inngangsbillett på et svært sirkus og det som venter er en gjeng der brorparten av dem prøver å underholde med å slå kollbøtte, ballansere på ett bein og rape høyt.

Med svære driftsutgifter, dårlige billett inntekter mener jeg nå at det er på tide at noe gjøres.

At en av de store salene på Hennie Onstad Museet blir dedikert Odd Nerdrum ville skapt begeistring.

De store salene passer Odd Nerdrum sine monumentale bilder, det er bare å innse at forskjellige installasjoner og bilder som mangler folks begeistring må vike.

Vemund Hakvåg

http://vemundhakvag.com/