Nestor Martin Fernandez de la Torre et unikt malertalent / Las Palmas

Møtet med Nestor Martin-Fernandez de la Torre (1887-1938) er min største museums overraskelse. Noen ganger går verden meg hus forbi, mens adre ganger havner jeg rett oppi.

I oktober var jeg og familien på ferie i Las Palmas. At Grand Canaria hadde en figurativ maler av verdensklasse var jeg ikke klar over. Museo Nestor var bygd med en så harmonisk værdighet at stedet selv fortalte at det kunne skjule en skatt. Hadde på forhånd ingen kjennskap Museo Nestor, men min kone hadde lest om stedet og mente at vi skulle dra dit. http://www.museonestor.com/

Det som ventet oss var som å komme til paradis, en maler med høy X-faktor, særegen signatur og utviklet klassisk billedspråk. Klassisk billedspråk er bilder med substans, plastisitet og romforklaringer. I etterkant har lurt på hvem Nestor Martin-Fernandez de la Torre er og hvor har han hentet kunskap fra ?

Aschehougs kunsthistorie har glemt Nestor, wikapedia har med Nestor på Spansk Tysk og Gresk, så noe markant plass i kunsthistorien har Nestor Martin-Fernandez de la Torre ikke fått. Mange slappe og lite markante malere har kommet forran Nestor Martin-Fernandez de la Torre og jeg spør hvorfor ?

vemundhakvag.com

Vemund Hakvåg

Ett svar til “Nestor Martin Fernandez de la Torre et unikt malertalent / Las Palmas”

  1. Hei
    Så hyggelig at flere har fått øynene opp for Nestor Fernandez, og synd at museet var stengt på mandag. Ja Nestor Museet er virkelig verdt et besøk, hans bilder er av en sjelden kvalitet og friskhet. Jeg prøvde å søke på nettet etter bøker om Nestor og bildene hans, men fant ingen d. Jeg skulle selvsagt sett i museums butikken, men jeg følte at etter halvannen time med ventetid for familien så var min besøkelsestid kommet. De fikk i vertfall en flott spasertur i parkanlegget rundt Museo Nestor.
    Jeg ønsker å se flere bilder av Nestor Fernandez og skal nok tilbake til Grand Canaria.
    Vemund Hakvåg
    http://vemundhakvag.com

Det er stengt for kommentarer.