Tegninger av Kadettangen og Løkke bro i Sandvika.

I høst syklet jeg rundt i Sandvika og omegn. Utstyrt med klappstol fikk jeg tegnet og malt noen dager i finværet. Jeg skal presentere tre av tegningene nedenfor. Den ene er av Løkke bro (som også Claude Monet har malt) og den andre er av Kadettangen sett fra omtrent Kalvøya bro. En flott bro og en nydelig strandlinje egner seg alltids som motiv. Tegningene er ikke høvlete, de er ment som et kreativt utgangspunkt eller bare for tegningens skyld. Prøver å skape en helhet i stedet for detaljer og fokus på feil, varierer med størrelser, aktivitet etter som jeg føler at det naturlig passer inn. Begge tegningene er gjort i A3 format.

 

For å være kritisk vil jeg bemerke en detalj. På høyre side i strandbildet der himmel og hav møtes går skråskraveringene i møte, dette fører til at energien i bilet farer ut på høyre side. En løsning på dette kan være å dempe ned skråskraveringen på høyre side med gråtoner i en roligere avrundet bue. Løkke bro tegningen ville gjort seg bedre med mer av himmelen, altså at tegnearket skulle vært noen cm høyere. Jeg savner flere tegneformater, synest at et format med to gyldne snitt (2×1.618) er ofte artigere å brodere ut et bilde på. Det vanlige formatet som tar utgangsppunkt i hypotenusen i kvadratet (1.41×1) er glimende å tegne akt på men har sine ulemper.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com/