Croquis tegning i Oslo / Arkitektenes Hus

Croquis tegning / kroki tegning i Oslo

På Arkitektenes hus har croquis gruppa croquistegning hver mandag fra kl. 19 til kl. 21. Croquis gruppa har nå igjennåpnet arrangementet etter pandemien.

Gruppeleder for croquis gruppa er Siv Rutgerson, kontkakt: sivrutgerson@gmail.com
telefon 92824379

Arkitektenes hus holder til i Josefines gate 34 bak slottet i gangavstand fra Nasjonalteatret stasjon. Alle tegneinteresserte er velkomne. Ingen forkunnskaper kreves, bare en brennende interesse for akt tegning og tegning generelt. Det gis ikke korrigering, de oppmøtte tegner på selvstendig basis. Stoler plasseres ut, 1 2 3 du er i gang. Akt modellen varierer posituren med 1-4 minutters mellomrom, croquis er akt tegningens intervall trening. Tegningen speedes opp, hastigheten skjerper tegneren til å prestere sitt ytterste. Croquis er fantastisk tegne trening og en egen kunst form. Igjennom modellen sine mange positur endringer, øver tegneren øye hånd koordinasjon, proposjonene, rytmer, evnen til å se helheten samt å få vektingen til å klaffe.

Odd Nerdrum tegnet her på 1980 tallet, men for mange av de unge klassikerne har uteblitt. Dette er en veldig god måte for kunstnere, designere og arkitekter å få tegnetrening og inspirasjonen de trenger.

Inngangsprisen er i dag 70 kroner, men kan endres noe da vi trenger omtrent 40-50 stykker for å holde det gående. Det er bare å møte!


Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com

6 svar til “Croquis tegning i Oslo / Arkitektenes Hus”

  1. Hei Svein
    Takk for fin tilbakemelding!
    Man kan dele linken på facebook ved å trykke på share knappen nederst på innlegget mitt.
    Jeg tror ikke det er blitt forsøkt annonsert med croquis på Arkitektenes hus på nettet foruten på min kunst blogg og en annens. Vi reklamerer ikke på underskog noe som burde vært gjort.
    MVH. Vemund Hakvåg

  2. Hei! Tenkte jeg skulle reklamere for dette blant tegnervenner på facebook. Har dere en enkel nettpresentasjon utover din fine beskrivelse? Annonserer dere på Underskog for eksempel?

Det er stengt for kommentarer.