Sist helg var jeg på croquis kurs hos Hole malerne med Hans Normann Dahl som instruktør. Vi tegnet stort sett med naturkull. Hans Normann Dahl underviser i tegning der han selv tegner og illustrerer det han mener vi skal lære. Hans Normann Dahl har en fantastisk teknikk og det er en opplevelse i seg selv å se hvordan han bygger tegningene. Da Hole malerne er drevne tegnere er det lærerikt å se hvordan de ulike deltakerne jobber. Kurset varte i fem timer og var delt i to deler, først croquis og deretter portrett tegning. Tegne ark i store formater ble delt ut så det var bare å boltre seg med en lunk kaffe under leppa og tegne i vei. Jeg var litt ute av trening, men under portrett delen bestemte jeg meg for å slå til med å forsøke implementere simultant perspektiv, om det ble vellykket kan spørres. Portrettet likner ikke modellen i det store og hele for hun er både en søt og hyggelig dame. Jeg synes at tegningen på 64 x 64 cm ble artig.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com