Croquis og portrett kurs hos Hole malerne

Sist helg var jeg på croquis kurs hos Hole malerne med Hans Normann Dahl som instruktør. Vi tegnet stort sett med naturkull. Hans Normann Dahl underviser i tegning der han selv tegner og illustrerer det han mener vi skal lære. Hans Normann Dahl har en fantastisk teknikk og det er en opplevelse i seg selv å se hvordan han bygger tegningene. Da Hole malerne er drevne tegnere er det lærerikt å se hvordan de ulike deltakerne jobber. Kurset varte i fem timer og var delt i to deler, først croquis og deretter portrett tegning. Tegne ark i store formater ble delt ut så det var bare å boltre seg med en lunk kaffe under leppa og tegne i vei. Jeg var litt ute av trening, men under portrett delen bestemte jeg meg for å slå til med å forsøke implementere simultant perspektiv, om det ble vellykket kan spørres. Portrettet likner ikke modellen i det store og hele for hun er både en søt og hyggelig dame. Jeg synes at tegningen på 64 x 64 cm ble artig.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com