Kolsås, Bærum Kunstforening

«Byrom og andre rom» i Sandvika/Bærum Kunstforening varer frem til 30. juni.

Det var Billed kunstnere i Bærum (http://www.bkib.net)

som annonserte utstillingen, jeg søkte og stiller med litografiet «Kolsås».

På en varm sensommerdag i 2010 var jeg på tur med vår lille baby. Mens babyen vår sov i vogna tegnet jeg Kolsås fra Slependen. Jeg fanget motivet på tegne blokka og forsøkte å skape et billedrom med bevegelse, form og helhet. Jeg var inspirert av boken Cezanne`s Composition skrevet av Erle Loran og forsøkte å implementere noe jeg hadde lært. Da gutten vår våknet var jeg fornøyd med resultatat, han smattet i seg melk fra tåteflaska og jeg kunne løpe hjem igjen med et nytt motiv på blokka. På høsten malte jeg ferdig motivet og bestemte meg senere for å lage litografiet «Kolsås». Litografiet ble trykt med syv farger på Ensjø Litografiverksted som drives av Jan Martin Ulvåg. Jeg tegnet da motivet syv ganger på steinen som blir slipt mellom hver gang, og syv forskjellige avtrykk med de forskjellige fargene utgjør det ferdige litografiet.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com